Om kunstneren

Om kunstneren

 

Manden, som er ophavsmand til det, der er til skue i Galleri la Cour, er født i 1943 i en svingdør på Hauser Plads i København og hedder Jan la Cour.

 

Han har gået på Maglegårdsskolen , Ordrup Privatskole og Aurehøj Statsgymnasium, hvorfra han blev klassisk-sproglig student i 1961. Var på Askov Højskole vinterhalvåret 61-62.

 

Læste til læge på Københavns Universitet og færdiggjorde studiet i 1972 med afbrydelser, som indeholdt opbygning af et keramisk værksted og tjeneste på et spedalskhedshospitalet Sacred Heart Hospital i Kumbakonam, Tamil Nadu i Sydindien.

 

Fra 1976 har han med glæde været praktiserende læge i Charlottenlund.

 

Som maler på lærred er han selvlært og har malet sporadisk indtil november 2007, hvor det rigtigt tog fat, og det har ført til et par hundrede skilderier, dels af abstrakt, dels af mere genkendelig karakter.

 

Samtidig er interessen for fotografering opstået med talrige billeder af natur, bybilleder og opstillinger til følge. Installationer i træer er det også blevet til, plus en enkelt skulptur i letbeton.

Malerierne og en del fotos kan beses

Borgevej 25A, 2800 Kongen Lyngby

Tlf 39640055

E-mail: jan@gallerilacour.dk

 

Har i øvrigt haft udstilling :

Hos Speciallægerne, Hans Edvard Teglersvej 9, Charlottenlund, 2008

I Holmegårdsparkens Kunstgalleri, Charlottenlund, 2009

I Udenrigsministeriets Kunstforening i København, 2010

I DATEA’s Kunstforening AktiArt i Lyngby, 2010

I Galleri Sct. Gertrud, Knabbrostræde i København, 2010

Nordisk Kunstmesse, Forum, 2010

Kunst i Påsken i Metronomen på Frederiksberg, 2011

 

Inspirationen kommer fra dagligdagen, talrige rejser, ligeså talrige museums- og galleri-besøg, samt besøg i auktionshuse.

Med venlig hilsen

 

 

Jan la Cour

 

 

 

 

Galleri

la Cour